``Визитна картичка на град Перник пред Европейския съюз`` представиха четвъртокласници от 12-то ОУ ``Васил Левски`` - Май, 9, 2017

Назад

Патриотичната изява на малките перничани е в рамките по проекта „ Твоят час“ ,  клуб „ Многознайко“.

Четвъртокласници от XII ОУ „Васил Левски“ – град Перник, с класен ръководител госпожа Цветанка  Заркова се представиха заедно с родителите си по един атрактивен  начин .

На  тържеството присъстваха- г-жа  Церовска – кмет на община Перник, нейния заместник Севделина Ковачева, директора на училището  , много учители и родители.

В изработените от тях  патриотични тетрадки, учениците представиха сведения за миналото, историческите факти и събития за родния им град.

Бе подредена изложба с нарисувани картини, както и изработени табла за миналото и настоящето на града.  Посланието е към  всички ученици, да научат повече за Перник, да знаят и да обичат родния си град.

В презентациите им бяха влючени емблематични сгради и местности в града, за войводата Кракра Пернишки, както и  историята на най-мащабния на Балканите международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

В програмата се   включиха младите таланти от класа с музика, песни и танци, с които се гордеят всички- родители, учители и всички перничани.

В края на изявата кметът им благодари за вълнуващото преживяване.

„Мили деца, искам да ви благодаря за чудесната програма и да ви кажа, че ако в Перник дойдат гости от страната и чужбина, непременно бих ги довела във вашето училище и във вашия клас. Вие сте умни и подготвени и можете по най- хубавия начин да покажете тайните на нашия град от миналото и настоящето. Благодаря  на вас и вашата госпожа Заркова за този хубав час.

 Снимки от събитието може да видите тук

                                   Класен ръководител Цветанка Заркова


Назад